Energie opslaan van zonnepanelen

Uw naam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Uw adres
Straatnaam *
Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Bericht *

Het is een vraag die veel mensen die overwegen om in zonnepanelen te investeren, bezig houdt: kun je energie uit zonnepanelen opslaan?

Investeren in zonnepanelen, dat is namelijk allemaal wel leuk en aardig. Maar midden in de nacht en op bewolkte dagen schijnt de zon niet. Als je dan toch zeker wil weten dat je dan alleen je zelf geproduceerde zonne-energie verbruikt, moet je de energie uit je panelen opslaan. Anders zul je op die momenten immers gebruik moeten maken van energieleveranciers en ben je dus toch weer deels afhankelijk van de grote, milieuvervuilende energiecentrales.

Om de energie uit zonnepanelen die op enig moment, bijvoorbeeld op een zonnige dag, overtollig is te kunnen opslaan, zijn accu’s nodig. Hoe meer hoe beter want dan kan er meer voorraad energie worden opgeslagen.

Handig bijvoorbeeld voor de winter wanneer de opbrengst uit zonnepanelen sterk terugvalt door de korte en bovendien veelal donkere dagen.

De investering in een omvormer is naast die in batterijen ook noodzakelijk aangezien de gelijkstroom uit de batterijen (DC-stroom) moet worden omgezet in AC-wisselstroom die gebruikt kan worden door uw elektrische apparaten. Het opslaan van energie uit zonnepanelen in batterijen dient op een verstandige manier te gebeuren.

Te vaak op- en ontladen van accu’s verkort namelijk de levensduur ervan waardoor steeds meer opgewekte energie verloren zal gaan.

Alvorens men energie uit zonnepanelen kan opslaan, zullen er eerst zonnepanelen op uw dak moeten worden geplaatst. Daarvoor kunt u een beroep doen op de diensten van Mijn Energie Brabant, dé installateur van zonnepanelen uit de provincie Noord-Brabant.

Wij houden rekening met al uw eisen en wensen. Wij zijn dealer van gerenommeerde merken met een bewezen track-record in de zonne-industrie. 

Wij lichten u graag vrijblijvend voor over de mogelijkheden van het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak en ook over de mogelijkheden om de zonne-energie uit zonnepanelen tijdelijk te kunnen opslaan.