Het reinigen van zonnepanelen

Uw naam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Uw adres
Straatnaam *
Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Bericht *

Mijn Energie Brabant vertelt u graag alles over het reinigen van zonnepanelen. Als installateur hebben wij veel affiniteit met solartechniek. En vanzelfsprekend is er ons veel aan gelegen om u te helpen bij het realiseren van een optimaal rendement.

Wanneer u besluit om zonnepanelen op uw dak te laten installeren, dan is het allereerst wellicht een hele geruststelling voor u dat zonnepanelen nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Het gaat om een techniek die eenmalig op uw dak wordt aangebracht en daar tot 25 jaar lang opbrengst voor u realiseert zonder dat vervanging van onderdelen en dergelijke nodig is. Het enige wat u hoeft te doen om het rendement van de panelen optimaal te houden is de zonnepanelen af en toe te reinigen.

Het reinigen van zonnepanelen is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het zonlicht dat op de panelen valt, optimaal wordt geabsorbeerd. Zure regen laat, zeker wanneer u in de buurt woont van een snelweg, roetdeeltjes achter waardoor het licht minder goed kan worden opgenomen. Hetzelfde geldt voor kleverige, plantaardige stoffen die zich aan uw zonnepanelen kunnen hechten wanneer u in een bosrijke omgeving woont. 

Dergelijke vuillagen worden niet vanzelf door de regen weggespoeld. U zult daar een handje bij moeten helpen door middel van het handmatig reinigen van de zonnepanelen.

Bij het reinigen van zonnepanelen adviseren wij u om geen schoonmaakmiddelen te gebruiken maar gewoon water. Chemicaliën kunnen de coatings op de panelen namelijk aantasten. Ook is het belangrijk dat het reinigen van de zonnepanelen plaats vindt met behulp van zachte schoonmaak accessoires. Geen schuursponzen dus en pas op met raamwissers met scherpe kanten.

Neem contact op met ons wanneer u meer wilt weten over dit onderwerp.
Wij zijn erkend installateur van zonnepanelen en beschikken over zeer veel expertise.