Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig?

Uw naam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Uw adres
Straatnaam *
Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Bericht *

Overweegt u om te investeren in zonnepanelen maar vraagt u zich af hoeveel panelen nodig zijn op uw dak? Die vraag krijgen wij als installateur van hoogwaardige zonnepanelen bij zowel particulieren als bedrijven, met enige regelmaat.

Wij helpen u graag verder.

Hoeveel zonnepanelen nodig zijn hangt natuurlijk af van hoeveel energie u ermee op wilt wekken. De meeste mensen zouden het liefst net zoveel elektriciteit opwekken als ze op jaarbasis verbruiken. In dat geval betalen zij de energieleverancier namelijk alleen nog voor gasverbruik. Wanneer wij voor u zonnepanelen op uw dak mogen aan brengen, dan gaan we samen natuurlijk eerst even zitten om een goed investeringsplan te maken.

Stel uw huishouden telt 4 personen, dan is het niet onwaarschijnlijk dat uw stroomverbruik tussen de 4.000 tot 4.500 KWh op jaarbasis ligt.  Beschikt u over bijzondere elektrische apparaten zoals bijvoorbeeld een warmtepomp en heeft u een flink zwembad achter in de tuin?

Dan is uw verbruik wellicht flink wat hoger. Dit is allemaal bepalend voor de vraag hoeveel zonnepanelen voor u nodig zijn.

Om bijvoorbeeld 4.000 KWh op jaarbasis op te kunnen wekken, zijn al gauw zo’n 18 zonnepanelen van 250 Watpiek per stuk nodig. Op zonnige dagen produceert u dan overcapaciteit en levert u stroom terug via het energienetwerk. Wanneer er geen zon is dan verbruikt u stroom via de energieleverancier. Verbruik en teruglevering worden met elkaar gesaldeerd.

De vraag “hoeveel zonnepanelen zijn nodig in mijn specifieke situatie?” is een hele begrijpelijke en vormt het startpunt van onze dienstverlening voor u.

De panelen van de verschillende leveranciers in ons assortiment leveren allemaal een goed rendement en gaan jarenlang feilloos mee. Laat u door ons vrijblijvend adviseren over de te volgen weg.

Niet alleen bespaart u dan binnenkort aanzienlijk op uw energierekening, maar u draagt ook nog eens bij aan een beter milieu.