Onderhoud van uw zonnepanelen in Veghel

Uw naam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Uw adres
Straatnaam *
Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Bericht *

Goed nieuws: een systeem van zonnepanelen heeft zeer weinig tot geen onderhoud nodig. De meeste PV-systemen worden op schuine daken geplaatst. Op platte daken worden ze eveneens overwegend in een hoek gezet voor een optimale stand t.o.v. de zon. Die schuine hoek zorgt ervoor dat de regen de zonnepanelen periodiek vanzelf schoon spoelt.

Soms kunt u het beste toch ook zelf wat onderhoud aan uw zonnepaneel doorvoeren. Zeker in droge perioden valt er immers weinig regen. Wanneer zich dan een stof- of zandlaag op de panelen vormt, kan dat de absorptie van zonlicht belemmeren waardoor het rendement terugloopt. Zelf reinigen met milde schoonmaakmiddelen is dan nuttig.

Voor wie in Veghel nog niet over een PV-systeem beschikt – waarschijnlijk betreft dat zo’n 11.000 van de in totaal 14.009 woningen in uw gemeente – de prijzen van zonnepanelen ontwikkelden zich de afgelopen jaren zeer gunstig. Door overaanbod aan de fabrikantenzijde is namelijk sprake van forse prijsconcurrentie. En dat terwijl de hedendaagse systemen technisch verfijnd zijn en veel beter renderen dan systemen uit eerdere jaren.

Dat mes t.a.v. gunstige prijzen van zonnepanelen snijdt voor u in Veghel dus aan 2 kanten. Enerzijds valt de omvang van de eenmalige investering daardoor erg mee. Anderzijds bespaart u met de hedendaagse, doorontwikkelde systemen nu nog meer energiekosten door een hogere opbrengst.

Toch merken wij dat veel mensen nog huiverig zijn om de overstap naar zonne-energie te maken. Onbekend maakt onbemind en door het grote aanbod ziet men al gauw door de bomen het bos niet meer. Het goede nieuws is dat Mijn Energie Brabant, de naam zegt het al, een lokaal bedrijf is dat bovendien enkel gebruik maakt van lokale samenwerkingspartners. Dat wat wij voor u realiseren dat doen we goed. Want met veel plezier maken we van uw project een referentieproject op onze website.

Samen met u maken we Brabant, waaronder de regio Veghel, graag tot de duurzaamste regio ter wereld.