Onderhoud van zonnepanelen

Uw naam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Uw adres
Straatnaam *
Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Bericht *

Vraagt u zich af hoe het zit met het onderhoud van zonnepanelen wanneer u besluit om er een aantal op uw dak te laten plaatsen? Mijn Energie Brabant weet alles van de installatie en het onderhouden van deze panelen.

In tegenstelling tot veel andere huishoudelijke elektronicaproducten zijn zonnepanelen zo goed als onderhoudsvrij. Dat komt onder andere omdat de techniek geen bewegende componenten kent. En zonnepanelen gaan ook nog eens zeer lang mee. 25 jaar garantie is geen uitzondering.

Zonnepanelen bevatten diverse coatings waaronder een soort vuil werende anti-aanbak-laag: Een dergelijke coating zorgt ervoor zorgt dat vuil zich niet aan het zonnepaneel kan hechten. Het zonlicht wordt zo beter geabsorbeerd. 

De schuine hellingshoek zorgt er bovendien voor dat de zonnepanelen dikwijls vanzelf schoongespoeld worden door de regen, waardoor ze verder weinig onderhoud nodig hebben.

Helaas bevat die regen ook wel eens vuildeeltjes. Zeker wanneer men in de buurt van een autosnelweg woont dan kunnen roetdeeltjes vanuit de regen achterblijven die het paneeloppervlak toch vervuilen. Woont u in een bosrijke omgeving dan kan zich plakkerig, plantaardig spul aan de panelen hechten. Dergelijke zaken zorgen er toch voor dat zonnepanelen zo nu en dan wat onderhoud kunnen gebruiken.

Als u onderhoud van uw zonnepanelen wilt uitvoeren door ze te wassen, dan is het aan te raden daarbij géén chemische schoonmiddelen toe te passen. Die kunnen de coatinglagen namelijk aantasten. Gebruik gewoon water! 

Ook is het van belang om bij het plegen van onderhoud aan de panelen alleen zachte sponzen en dergelijke te gebruiken. De oppervlaktelaag wordt zo niet onnodig opgeruwd.

Wilt u meer weten over het onderhoud van zonnepanelen of zoekt u zelfs een bedrijf dat zonnepanelen op uw dak kan installeren én onderhouden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Mijn Energie Brabant. Wij staan voor u klaar.