Prijs zonnepanelen in Best

Uw naam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Uw adres
Straatnaam *
Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Bericht *

Wanneer zal ik gaan investeren in zonnepanelen?”. Veel mensen in Best, zowel vanuit zakelijk als ondernemend perspectief, lopen met die vraag rond. Sinds 2008 zijn de prijzen van zonnepanelen gemiddeld genomen met bijna 75% afgenomen. “Zal de prijs van PV-panelen de komende jaren in hetzelfde tempo afnemen of is nú de tijd om mijn investeringsproject te starten?”.

In alle eerlijkheid is de prijsdaling van zonnepanelen de afgelopen paar jaar nog maar enkele fracties geweest. Maar door alleen op de prijzen van de panelen te letten snijdt u zich voor wat betreft uw investeringsvraagstuk in Best in de vingers. Het is namelijk ook noodzakelijk om te kijken naar de euro/wattpiek verhouding. Want hoewel de kosten van zonnepanelen de afgelopen jaren minder snel afnemen, neemt het energieopwekkend vermogen door steeds verbeterende techniek al maar verder toe. De financiële voordelen zijn daardoor nog steeds significant.

De prijs van energie die in rekening wordt gebracht door een energieleverancier zal de komende maanden extreem stijgen. Ook een dergelijke ontwikkeling maakt het steeds interessanter om de huidige prijzen van zonnepanelen voor lief te nemen en vanaf nu zelf energie in Best te gaan opwekken. Op die manier ontloopt u de prijsstijging. Tot 2031 kunt u bovendien van de salderingsregeling profiteren. Die zorgt ervoor dat de energie die u opwekt rechtstreeks in mindering wordt gebracht op de levering van uw energieleverancier.

Bij de huidige prijs van zonnepanelen, de opbrengst in KWh en de prijsontwikkelingen op de energiemarkt, bedraagt de terugverdientijd van een investering in zonnepanelen gemiddeld 3 tot 5 jaar. Een PV-systeem gaat echter probleemloos mee tot wel 25 jaar, zonder dat additionele investeringen nodig zijn.

Dus of u nu particulier of ondernemer bent in Best: wees niet langer een dief van uw eigen portemonnee en reduceer de kosten voor energie door te investeren in PV-panelen.