Subsidie op zonnepanelen

Uw naam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Uw adres
Straatnaam *
Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Bericht *

Uit onze ervaring zijn zowel consumenten als bedrijven erg geïnteresseerd in informatie omtrent subsidie op zonnepanelen. Mijn Energie Brabant probeert voortdurend op de hoogte te zijn van de meest actuele ontwikkelingen.

Het lastige is dat het landschap ten aanzien van subsidies op zonnepanelen steeds aan verandering onderhevig is. De informatie die wij geven kan al snel verouderd zijn ondanks onze beste intenties.

Om voor een specifieke subsidie in aanmerking te komen dient men dikwijls aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Voor de ene regeling dient men bijvoorbeeld een bepaalde minimale opwekcapaciteit te realiseren. U moet in zo’n geval bijvoorbeeld in een totaal vermogen van meer dan 25.000 wattpiek investeren.

Voor andere regelingen dient bijvoorbeeld weer sprake te zijn van een zogenaamde grootvebruikersaansluiting. En dan zijn er ook nog verschillen tussen subsidie op zonnepanelen voor consumenten en bedrijven.

Subsidie op zonnepanelen kan via diverse wegen worden verkregen

• Er zijn veel gemeentelijke subsidies. Of dat voor uw woon- of vestigingsplaats geldt checkt u zelf het beste via de website van uw gemeente.
• Er kunnen leningen tegen gunstige voorwaarden worden afgesloten. Lage rentes en een gunstig aflossingsschema bijvoorbeeld.
• De BTW op de investering in zonnepanelen kan (ook door particulieren) worden teruggevorderd.
• Voor zakelijke doeleinden zijn er de landelijke EIA- en de SDE-subsidie.

Staar u echter niet blind op de subsidie die u op uw investering in zonnepanelen kunt krijgen. De investering is in de meeste gevallen sowieso financieel interessant.

De terugverdientijd van panelen ligt namelijk gemiddeld rond de 6 tot 7 jaar. In die periode bespaart u zoveel energie dat u de aanschafwaarde door de periodieke besparing aan energielasten aan het einde heeft terugverdiend. Veel leveranciers geven u echter maar liefst 25 jaar garantie op zonnepanelen. Zo lang gaat die techniek dus mee.

Na 6 tot 7 jaar krijgt u de stroom in feite gratis. Subsidie op zonnepanelen is met andere woorden helemaal niet eens nodig.