Zonnepaneel energie ook populair in Son en Breugel

Uw naam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Uw adres
Straatnaam *
Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Bericht *

Het aantal inwoners van Son en Breugel steeg van bijna 15.000 eind 90’er jaren tot net geen 18.000 in 2022. Al deze mensen wonen in een van de momenteel 7.318 woningen in deze gemeente. Meer dan 80% van die woningen is 25 jaar oud of meer. Door middel van energie uit zonnepanelen zijn echter ook ‘oudere’ woningen gemakkelijk te verduurzamen.

En dat de mensen in uw gemeente zich bewust zijn van het effect van hun gedrag t.a.v. duurzaamheid, dat is wel duidelijk. Want de afgelopen 10 jaar daalde onder andere het gemiddeld elektriciteitsverbruik per woning in uw gemeente met zo’n 20%. Een goede ontwikkeling. Een van de redenen is dat meer en meer mensen zonnepanelen laten aanleggen op het dak van hun woning om zo zelf energie te kunnen produceren in Son en Breugel. Dat zie je terug in het dalende verbruik.

Met name sinds de coronacrisis ziet men steeds meer zonnepanelen op woningen. Deze duurzame vorm van energie wordt dan ook door gemiddeld 1 op de 8 huishoudens in Son en Breugel reeds gewonnen. En daar zijn goede verklaringen voor te geven. Wij noemen er een paar:

  • Het rendement van PV-panelen gaat steeds verder omhoog. Per m2 genereert men meer en meer elektriciteit.
  • De prijs van zonnepanelen heeft onder druk gestaan en is daardoor historische laag per wattpiek vermogen.
  • De prijzen van regulier gas en elektra stijgen de laatste tijd hard.

Tijdens de coronacrisis had menig huishouden tijdelijk wat meer te besteden. Maar nog altijd is starten met het zelf winnen van energie uit zonnepanelen een goede investering.

Onze firma is gevestigd in Helmond nabij Son en Breugel. Wij kennen de lokale omgeving en onze klanten daarin goed. Hoewel men na het aanbrengen van een installatie die in zonnepaneel energie voorziet, geen omkijken meer heeft naar deze zichzelf onderhoudende techniek, blijven wij de prestaties van uw systeem toch monitoren. Zo realiseert u langdurig een optimaal rendement dat gemiddeld leidt tot een teruglevering van al gauw 60% van de opbrengst.

Dat is nog eens profiteren van de zon!