Twijfelt u of u zonnepanelen moet huren of kopen? Mijn Energie Brabant informeert u graag ten aanzien van de voor- en de nadelen van het huren of kopen van zonnepanelen. Met de investering in de aanschaf van zonnepanelen kan een behoorlijk bedrag gemoeid zijn. Dat bedrag zult u eenmalig uit moeten geven wanneer u zonnepanelen wilt kopen. Vervolgens kunt u wel tijden lang van de voordelen genieten zonder dat het u nog iets kost. 

Heeft u het bedrag om zonnepanelen te kopen niet, dan kunt u ze ook huren. De panelen blijven dan eigendom van een verhuurder.

Het grootste voordeel van zonnepanelen huren in plaats van ze te kopen is dat er geen geld nodig is om te investeren. Alles wordt voor u geregeld en het risico als er een technisch probleem is, ligt bij de verhuurder. U wordt daardoor minder afhankelijk van uw energieleverancier en u helpt het milieu een handje. 

Zeker wanneer u er niet zeker van bent dat u nog lang in uw huidige woning blijft wonen, is het huren van panelen een goede optie ten opzichte van ze te kopen.

Nadelen zijn er ook. En bij het vraagstuk of u zonnepanelen het beste kunt huren of kopen dient u die ook mee te overwegen. U verdient immers minder aan de zonnepanelen wanneer u ze besluit te huren. De verhuurder wil namelijk ook een deel van de opbrengst. Meestal dient u een vast contact aan te gaan. Wanneer u besluit te gaan verhuizen dient u dit contract mee te nemen of over te dragen aan de nieuwe bewoner.

Zonnepanelen huren of kopen? Wij weten het beste antwoord op die vraag wel. Het aanschaffen van panelen levert in onze ervaring toch altijd het beste rendement op. En gaat u verhuizen dan is de nieuwe bewoner vast bereid om iets meer voor uw woning te betalen wanneer deze is uitgerust met zonnepanelen

Of u uiteindelijk besluit om zonnepanelen te huren of te kopen is aan u. 

Maar wanneer u overweegt om panelen op uw dak te laten installeren is één ding zeker: u doet er goed aan om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij horen het graag van u.