Ook in Mierlo gaat men het gasverbruik in de toekomst verminderen en dus wordt het ook tijd voor zonnepanelen in Mierlo. Naast het normale elektriciteitsverbruik, moet er in de toekomst ook verwarmt worden met zonne- of windenergie. Speel hier nu al op in en schaf zonnepanelen aan die voldoende energie kunnen opwekken om uw huis te verwarmen en om voldoende stroom voor uw apparaten te produceren. Wat u kunt opwekken aan energie is afhankelijk van de hoeveelheid panelen die u kwijt kunt op uw dak. Wij kunnen dit berekenen door een foto van uw dak te beoordelen op afmeting en ligging ten opzichte van de zon.

Soms is het niet mogelijk om op bepaalde daken de zonnepanelen in Mierlo te leggen, bijvoorbeeld op een rieten dak is het absoluut niet fraai en jammer van het mooie riet. Wellicht is het dan mogelijk om ergens op een zonnige plek in de tuin of op het plat dak van een schuur of iets dergelijks, een aantal zonnepanelen te leggen die de energie kunnen opwekken die gewenst is. Bel of mail naar Mijn Energie Brabant of kijk op de website www.mijnenergiebrabant.nl voor informatie. Wacht niet te lang met bestellen. De zon is er nu, daar moet u van profiteren door ze zo snel mogelijk aan te schaffen.

Bij aanschaf van zonnepanelen in Mierlo krijgt u van de netbeheerder een slimme meter cadeau. Voor hen is dit handiger omdat ze dan zelf op bepaalde tijden de meter kunnen uitlezen. Een slimme meter is niet persé noodzakelijk, maar wellicht zal het in de toekomst wel nodig zijn en dan moet u hem uit eigen portemonnee betalen. In het kader van de duurzaamheid, die tegenwoordig op de eerste plaats komt, zou iedereen eigenlijk moeten overstappen naar energiezuinige zonnepanelen en/of andere duurzame energiebronnen. Het plaatsen van zoveel mogelijk LED verlichting is al een prima stap in de goede richting.