We krijgen vaak de vraag van mensen hoe ze zonnepanelen moeten onderhouden in de winter. Nu kan men in zijn algemeenheid stellen dat zonnepanelen veel minder onderhoudsintensief zijn dan de meeste andere soorten consumentenelektronica. 

Zelfs al liggen ze in de winter in vrieskou buiten, intensief onderhouden van zonnepanelen is niet nodig.

Natuurlijk kan het voorkomen dat er in de winter een pak sneeuw op uw zonnepanelen ligt waardoor het zonlicht niet wordt doorgelaten. 

En onderschat het niet, want de winterzon zorgt voor een goed rendement. Maar niet als er sneeuw op de panelen ligt. En dus zult u de panelen bij sneeuw in de winter af en toe moeten onderhouden. U kunt de sneeuw verwijderen met een zacht voorwerp. Restsneeuw schuift er dan meestal snel vanaf.

Ook wanneer u de panelen wilt reinigen is het gebruik van zachte sponzen aan te raden. Op de zonnepanelen bevindt zich namelijk een soort antiaanbaklaag die vuilafstotend is. Gebruikt u ruwe schoonmaakaccessoires en chemische middelen wanneer u uw zonnepanelen in de winter gaat onderhouden, dan bestaat er een kans dat u de vuilwerende coating ongewenst opruwt. 

In dat geval zal zich juist meer vuil aan de panelen gaan hechten.

Wij kunnen u alles vertellen over hoe u uw zonnepanelen het beste kunt onderhouden in de winter. En we kunnen ook kwalitatief goede zonnepanelen installeren op uw dak. Dat zijn panelen met een goed rendement, waar u zo’n 25 jaar plezier van zult hebben en die u nauwelijks zult hoeven te onderhouden, zelfs niet in de winter.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of voor een vrijblijvende offerte. Wij staan u met raad en daad terzijde!