Zonnepanelen zijn in een veel opzichten interessant voor bedrijven. Bedrijfspanden beschikken doorgaans over een behoorlijk dakoppervlak dat verder geen functie dient. Dergelijke daken zijn vaak ideaal voor het laten plaatsen van zonnepanelen

Een gemiddeld bedrijfsdak heeft vanwege zijn forse omvang een behoorlijk potentieel voor wat betreft de mogelijkheid van het opwekken van energie via zonnepanelen. Mijn Energie Brabant geeft u graag een aantal redenen om zakelijk in panelen te investeren.

Zonnepanelen bieden voor bedrijven diverse voordelen zoals:

  • Met zonnepanelen kunt u besparen op electrakosten.
  • Er zijn diverse subsidies ten aanzien van zonnepanelen voor bedrijven beschikbaar, zoals de EIA en de SDE.
  • De panelen verhogen de waarde van uw bedrijfspand.
  • Ze dragen bij aan een uitstraling van duurzaam ondernemerschap.
  • U wordt onafhankelijker van energieleveranciers.

Met dat laatste doelen wij op het volgende: het Nederlandse energienet is van prima kwaliteit. Er kan zich echter zo nu en dan een stroomstoring voordoen.

U zou er met het oog op een dergelijke calamiteit voor kunnen kiezen om uw panelen op accu’s aan te sluiten zodat u ook in geval van een dergelijke storing bedrijfsmatig over elektriciteit kunt beschikken.

Mijn Energie Brabant is specialist in de levering van zonnepanelen aan zowel particulieren als bedrijven. Wij leveren hoogwaardige panelen van leveranciers met een bewezen status binnen de industrie. Een voorbeeld daarvan is het merk AEG. 

Wij verzorgen ook de montage van de panelen op het dak van uw bedrijfspand. 

Door als ondernemer te kiezen voor zonnepanelen voor bedrijven draagt u bij aan het behoud van ons milieu. Consumenten maar ook veel zakelijke afnemers kiezen er steeds meer bewust voor om enkel zaken te doen met ondernemingen die een duidelijke, groene uitstraling hebben. Afgezien van de feitelijke milieuvoordelen die u met zonnepanelen realiseert, zijn ze ook goed zichtbaar voor buitenstaanders. 

U mag dan als bedrijf ook best trots zijn op een dergelijke, milieubewuste investering.